×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/05/20 - 09:11
  • بازدید : 365
  • تعداد بازدید : 340
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قطره آهن در کودکان|نحوه مصرف و بهترین زمان مصرف آن

قطره آهن در کودکان|نحوه مصرف و بهترین زمان مصرف آن

قطره آهن در کودکان|نحوه مصرف و بهترین زمان مصرف آن

دریافت آهن کافی در کودکان اهمیت زیادی دارد...

 
دریافت آهن کافی در کودکان اهمیت زیادی دارد، زیرا کمبود آهن می‌تواند باعث تأخیرهای جدی در رشد و تکامل کودک و عوارض بلندمدت شود. 
وقتی کودک خوردن مواد غذایی کمکی و جامد را شروع می‌کند، یعنی معمولاً در چهار تا شش ماهگی که ذخایر آهن شروع به کاهش می‌کنند، می‌توانید با دادن سرلاک‌های غنی‌شده با آهن، ‌پوره ی گوشت گاو، حبوبات پوره‌شده مثل عدس و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی ، میوه هایی مانند هندوانه، کشمش، خرما، انجیر، آلو خشک و آب آلو، زردآلو و هلو خشک شده،نیاز کودک به منبع آهن را تا حد زیادی تامین کنید. 
همچنین اگر کودکتان غذاهای غنی از آهن نمی‌خورد، پزشکش ممکن است یک مکمل آهن را توصیه کند. کودکان زودرس نیز معمولاً به یک مکمل آهن نیاز دارند، چون کودکان زودرس ذخیره ‌آهن کمتری دارند و به مکمل‌ها نیاز دارند، زیرا آنها در سه‌ ماهه آخر بارداری ذخیره آهن کافی از مادر دریافت نکرده‌اند. هرچه یک کودک زودرس، زودتر از موعد به دنیا بیاید زودتر به خوردن قطره آهن نیاز پیدا خواهد کرد. معمولاً بایستی قطره آهن تا ۱ سالگی به نوزاد داده شود و در این شرایط طبق دستور پزشک می توانید مکمل را قطع کنید.
مزایای مصرف قطره آهن با آب میوه
 اگر مکمل هایی مثل آهن را به همراه نوشیدنی هایی که ویتامین ث دارند به کودک دهید باعث جذب بالاتر آن میشود. به عنوان مثال آب پرتقال، آب گوجه فرنگی، آب گریپ فروت  و میوه هایی مثل بروکلی از دیگر خوراکی هایی است که مصرف آن با مکمل آهن توصیه می شود.
نکته مهم دیگر این است که تا یک سالگی به کودک شیر گاو ندهید، زیرا در جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد می‌کند. شیر گاو آهن زیادی ندارد و ممکن است جایگزین غذاهای حاوی آهن شود. همچنین روده‌های کودک را تحریک می‌کند و باعث از دست رفتن آهسته خون و در نتیجه آهن در مدفوع می‌شود.
مراجعه به پزشک برای بررسی آهن بدن کودک
پزشک  در ۱۲ ماهگی، سطح آهن بدن کودک را با یک آزمایش خون بررسی میکند  که این بررسی در کودکان زودرس زودتر و در حدود شش ماهگی انجام میشود. اگر نتیجه آزمایش کمبود آهن را نشان دهد، پزشک احتمالا افزایش سطح آهن با مواد غذایی یا با مکمل را توصیه خواهد کرد.
هرگز بدون مشورت پزشک به فرزندتان قطره یا شربت آهن ندهید؛ زیرا اگر کودک مقدار زیادی از آنها را بخورد، می‌تواند باعث آسیب به کبدش شود. از طرفی میزان آهن مورد نیاز هر فرد بسته به نوع تغذیه او متفاوت است بطور مثال کودکانی که تمایلی به مصرف گوشت قرمز ندارند. 
شیر مادر و اغلب شیر خشک‌ها حاوی آهن است، پس کودک شما حداقل در چهار ماه اول زندگی به خوردن قطره آهن نیازی ندارد. پس از آن نیز مصرف قطره آهن به این ارتباط دارد که کودک شما با شیر خشک تغذیه می‌شود یا با شیر مادر و اینکه خوردن مواد غذایی کمکی را شروع کرده است یا خیر. 
آهن وقتی با معده خالی، همراه با آب یا آب میوه (کودکان: ½ لیوان یا 4 اونس)، حدود 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مصرف شود، بهتر جذب می شود. با این حال، برای کاهش احتمال ناراحتی معده، آهن را می توان با غذا یا بلافاصله بعد از غذا مصرف کرد. به طور کلی، مولتی ویتامین ها باید همراه با وعده غذایی صبحانه کودک مصرف شود. زیرا برای تاثیر گذاری خوب باید صبح زود آهن مصرف کنید، زیرا در این زمان ، سطح کلسیم و آهن بدن در سطح پایینی قرار دارد. بنابراین، مصرف روزانه آهن صبح هنگام، بهترین زمانیست که بدن می تواند بالاترین میزان جذب آهن را داشته باشد. مصرف قطره آهن با معده خالی در برخی از کودکان باعث معده درد می‌شود؛ بنابراین نیاز است که همراه غذا میل شود. 
روزانه چه مقدار قطره آهن به کودک بدهیم؟
نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه به ۱۱ میلی گرم آهن در روز، کودکان نوپا ۱ تا ۳ ساله به ۷ میلی گرم آهن در روز، کودکان ۴ تا ۸ ساله به ۱۰ میلی گرم آهن در روز  و کودکان  تا ۱۳ ساله به ۸ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.این مقدار در  پسران نوجوان  ۱۱ میلی گرم و در دختران نوجوان ۱۵ میلی گرم است
  • گروه خبری : اخبار سایت
  • کد خبر : 145094
کلید واژه
تنظیمات قالب